PL/EN
24–26 maja
Stadion Miejski
Legii Warszawa
Łazienkowska 3

wstęp: 10 zł // czw 16-0, pt 12-0, sb 12-0

O festiwalu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warszawski Festiwal Piwa WFP7

2123 września, Miejski Stadion Legii Warszawa, ul. Łazienkowska 3

 wstęp: 10 zł // czw 16-0, pt 12-0, sb 12-0

warszawskifestiwalpiwa.pl - fb.com/warszawskifestiwalpiwa

 

 

 

  O Festiwalu  

 

Warszawski Festiwal Piwa przez trzy lata swojego istnienia zyskał opinię najważniejszego wydarzenia poświęconego piwu rzemieślniczemu w Polsce. Odbywa się dwa razy w roku edycja wiosenna otwiera sezon piwowarski, a jesienna zapowiada m.in. mocniejsze, rozgrzewające i długo leżakowane piwa, które umilą nam chłodniejsze wieczory.

 

Przez trzy dni, w krytej strefie VIP Miejskiego Stadionu Legii Warszawa, najlepsze polskie (i nie tylko) browary rzemieślnicze pochwalą się swoimi piwami. A mają czym, ponieważ – biorąc pod uwagę tempo rozwoju zjawiska Polska wyrasta na europejskiego lidera na konkurencyjnym rynku piw rzemieślniczych. Polish beer is no joke obwieszcza zagraniczna prasa i coraz więcej miłośników piwa, tzw. beergeeków, przyjeżdża z całego świata przekonać się o tym na własnym języku.

 

Jednak festiwal to nie tylko 800 lanych piw (w tym ponad 100 premier), ale t najlepsze polskie foodtrucki, szkolenia, degustacje, turniej piłkarzyków, flippery i – przede wszystkim – niesamowita atmosfera, która bliższa jest festiwalom wina, gdzie próbuje się niewielkich ilości trunków, zwracając uwagę na ich kompleksowość i kunszt wyrabiających je rzemieślników.

 

 

  Piwo rzemieślnicze  

 

Warzone w małej ilości, unikalne, wyjątkowe, dostosowane wyrobionych gustów. Piwo rzemieślnicze zwykle wygląda i smakuje zupełnie inaczej, niż to, do czego przyzwyczaiły nas międzynarodowe koncerny. Tu znaczenie ma różnorodność smaku, eksperyment i twórcze podejście do tradycji, uzupełnionej o najnowszą wiedzę z zakresu piwowarstwa. Browar nie jest fabryką, ale małym zakładem pracy, gdzie liczy się doświadczenie i pasja. Piwowar tworzy piwo, które kształtuje trendy konsumenckie, a nie ślepo za nimi podąża.

 

Nie istnieje dobra definicja browaru rzemieślniczego. Mikrobrowary, browary restauracyjne i kontraktowe (nie posiadające fizycznego browaru), warząc piwo, kierują się zwykle zupełnie inną filozofią. To małe, często rodzinne firmy, w których pracują samoucy, nierzadko prześcigający wiedzą niejednego „profesjonalnego” piwowara wspomaganego działem marketingu. Czasem są to amatorzy, dopiero uczący się prowadzić firmę i twardych reguł rynku. Warzone przez nich piwa są czasem lepsze, czasem gorsze i choć smakują wielu, na pewno nie są dla wszystkich. Aby dojrzeć, potrzebują czasu i uwagi. I z czasem – kiedy piwowar zdobywa doświadczenie – stają się  coraz lepsze. Poślednie browary często próbują podrabiać styl i markę browarów rzemieślniczych, jednak nie są w stanie podrobić ich filozofii.

 

Podczas Warszawskiego Festiwalu Piwa, razem z browarami rzemieślniczymi, promujemy wysoką kulturę związaną z piwem, które uczy wartości tradycyjnego rzemiosła i łączy ludzi ze sobą., jak od wieków jest społecznym spoiwem przy nim gromadzą się ludzie o różnych poglądach, kłócą się, godzą i zosta przyjaciółmi. W tym sensie świat piwa tworzą ludzie – fascynujący, pozytywni, otwarci na nowe smaki i doznania, a także zafascynowani filozofią DYI (do it yourself).

 

Poznawanie świata piwa rzemieślniczego to dla nas nie konkretny smak, tradycja lub marka, ale wspólna podróż, na którą zabierają nas piwowarzy rzemieślniczy. Podróż w poszukiwaniu idealnego piwa.

 

 

  Bilety  

 

Bilety na Warszawski Festiwal Piwa dostępne są w przedsprzedaży w serwisie Eventim - http://www.eventim.pl/wfp7 – można wybrać pomiędzy karnetem na całe wydarzenie (20 zł), jednorazową wejściówką (10 zł) lub biletem premium, który poza karnetem zawiera specjalną szklankę festiwalową i torbę z gadżetami (72 zł). Odpowiednio później rozpoczniemy też sprzedaż biletów na poszczególne degustacje i warsztaty.

 

Podczas samego festiwalu będzie można zakupić bilety jednorazowe (również w cenie 10 zł) oraz wejściówki na dodatkowe punkty programu, jeśli tylko będą wolne miejsca.

 

 

  7. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa  

 

Jak sama rzemieślnicza scena piwowarska, konwencja Warszawskiego Festiwalu Piwa okrzepła i nieco się skrystalizowała. Nie wprowadzamy rewolucyjnych zmian, chcąc dopracować dotychczasową formułę. We wrześniu nasi goście spodziewać się mogą około 750 piw, które poleją się z 350 nalewaków, z czego ponad stu będzie można spróbować po raz pierwszy na warszawskim festiwalu.

 

Zgodnie z naszymi obserwacjami czwartek, pierwszy dzień festiwalu, zwykle odwiedzany jest głównie przez beergeeków, najgorętszych miłośników piwa, którzy jako pierwsi stają w kolejkach za piwnymi premierami, aby jak najszybciej móc ich spróbować. W piątek, po godzinach pracy, strefa stadionu VIP staje się jednym wielkim, kolorowym pubem, gdzie piwowarzy mieszają się z piwoszami, młodzi ze starymi, dziewczyny z chłopakami, we wspólnym poszukiwaniu nowych smaków. Sobotę wybierają m.in. rodziny z dziećmi, którzy uzupełniają odwiedziny spacerem po pobliskich Łazienkach, a także miłośnicy piwa, którzy wykupują niedostępne na co dzień butelki.

 

Również przestrzeń zróżnicowaliśmy tematycznie. Przed stadionem znajduje się Strefa Foodtrucków, gdzie stoją najlepsze – według nas – ciężarówki serwujące jedzenie nie mniej ciekawe od rzemieślniczego piwa. Zaraz obok – na parterze – umieściliśmy niewielką Strefę Młodych Browarów, gdzie początkujące browary – często po raz pierwszy w życiu – prezentują swoje piwo szerokiej publiczności. Na pierwszym piętrze – poza salą warsztatową i piłkarzykami – znajduje się darmowa szatnia i toalety. Drugie piętro mieści najwięcej browarów z Polski i parę z zagranicy, a także rzemieślnicza kawa i czekolada. Przyjęliśmy tu zasadę, że na każdym stoisku swoje piwo zaoferować może tylko jeden browar. Trzecie piętro to miejsce m.in. browarów kontraktowych, importerów, ale też flippery i sklep z surowcami dla piwowarów domowych.

 

Jeśli kogoś taka ilość wystawców i piw przyprawi o zawrót głowy, mamy na to ratunek – wystarczy skorzystać z pomocy Piwnych Przewodników – to specjaliści od piwa zwracający na siebie uwagę specjalnymi koszulkami. Chętnie doradzą, czego warto spróbować i jak poruszać się na festiwalu.

 

Naszą dumą jest zaprojektowana według autorskiego projektu szklanka festiwalowa. Wykonana ręcznie, została stworzona specjalnie na potrzeby festiwalu. Zwężająca się czasza ma za zadanie kumulować zawarte w piwie aromaty, a także ułatwić ich wyczuwanie. Płaskie dno ułatwia ogrzanie trunku. W zwyczajowym konkursie internauci ochrzcili ją Sztoserem od tzw. sztosów – wyjątkowych, unikalnych i poszukiwanych piw.

 

 

  Turniej piłkarzyków i flippery  

 

Jako urozmaicenie dla fanów piłki, po raz kolejny organizujemy turniej piłkarzyków. Rozgrywki na czterech stołach, w systemie pucharowym wg uproszczonych zasad ITSF, to jedyne zawody sportowe w Polsce, gdzie picie piwa nie jest obowiązkowe, ale na pewno mile widziane. W ostatnich latach konkurs cieszył się niesłabnącą popularnością, jesteśmy więc pewni, że i w tym roku chętnych do pucharowych rozgrywek nie zabraknie. Na trzecim piętrze strefy VIP ustawiamy też flippery dostosowane dla graczy o różnym poziomie zaawansowania.

 

 

  Wybrane zagraniczne browary  

 

Mikkeller

Nauczyciel fizyki oraz matematyki Mikkel Borg Bjergsø wraz z dziennikarzem Kristianem Klarup Keller uwarzyli w domu wiele wspólnych warek, jednak to nagrodzony na dużym konkursie Beer Geek Breakfast dał początek browarowi uznanawanemu za jeden z najlepszych na świecie. Był rok 2006. Rok później Keller opuścił projekt, a Mikkel, stawiając wszystko na jedną kartę, zdecydował się tworzyć browar-instytucję, najsłynniejszy „lotny browar” na świecie, wynajmujący sprzęt i warzący na nim tak w Belgii, jak i Norwegii czy USA. Browar, który łączy dopieszczone, nietypowe, często kontrowersyjne receptury, kapitalne grafiki na etykietach, który posiada własne puby (m.in. w Tokio i Bangkoku), który dla wielu ludzi stał się nie tylko dostarczycielem oryginalnych smaków i aromatów, ale i wręcz stylem życia. Stoisko browaru Mikkellera związane jest z nadchodzącym otwarciem jego patronackiego lokalu w Warszawie.

 

 

CR/AK

Założony w 2015 roku niezależny włoski browar rzemieślniczy, położony na przedmieściach Padwy. Garściami czerpie z amerykańskich tradycji łącząc je z włoskim doświadczeniem w winiarstwie. Tworzy piwa doskonale pijalne, ekstremalnie chmielone, a także leżakowane w beczkach po różnego rodzaju alkoholach.

 

 

 

  Miejsce  

 

Kryta strefa VIP Miejskiego Stadionu Legii Warszawa, położonego w centrum Warszawy, to miejsce niezwykłe, idealnie nadające się na prezentację wysokiej jakości piw rzemieślniczych. Profesjonalne nagłośnienie, wiele poziomów, odpowiedni sanitariat i parę tysięcy miejsc siedzących idealnie nadaje się na goszczenie Warszawskiego Festiwalu Piwa. Jedynym minusem jest zbyt mała powierzchnia. Z tego powodu możemy sobie pozwolić na zaproszenie jedynie najlepszych browarów z Polski i ze świata ;-)

 

 

 

  Stałe elementy Warszawskiego Festiwalu Piwa  

  Scena Główna  

 

W samym sercu festiwalu znajdzie się scena, na której odbędzie się szereg pokazów, wykładów i paneli. Przedstawimy z bliska proces warzenia piwa, podzielimy się tajnikami łączenia piwa z jedzeniem i gotowania z piwem, a prelegenci opowiedzą m.in. o rynku piwa w Polsce, odpowiedzialności prawnej browarów czy historii badań nad drożdżami. Zaproszeni goście przybliżą zainteresowanym kulisy pracy w branży piwnej oraz opowiedzą, czym ich zdaniem jest kultura picia piwa.

 

 

  Warsztaty i degustacje  

 

Poprosiliśmy najlepszych specjalistów, aby zostali przewodnikami po świecie piwa. Dla początkujących przygotowaliśmy degustacje podpowiadające jak smakować piwo i jak poruszać się wśród bogactwa jego odmian. Doświadczonym i bardziej odważnym nowicjuszom proponujemy degustacje tematyczne poświęcone konkretnym rodzajom piw. Przedstawiciel firmy FlavorActiV przeprowadzi szkolenia sensoryczne przeznaczone zarówno dla pasjonatów, jak i dla profesjonalistów. Będzie także szansa wkroczyć w świat rzemieślniczego cydru, a tym razem także rzemieślniczych destylatów.

 

 

  Gastronomia  

 

Ale nie tylko w świecie piwa lubimy nowości i chętnie obserwujemy nowe trendy. Przygotowując ofertę gastronomiczną, staramy się zaprosić najlepsze i najbardziej interesujące foodtrucki i stanowiska. Od pierwszej edycji współpracuje z nami Chyży Wół, który serwuje kanapki z wołowiną marynowaną w piwnym sosie. Pizza Truck wypieka fantastyczną pizzę w piecu opalanym drewnem, który znajduje się na pace ciężarówki. Na uwagę zasługuje też m.in.  Sztuka Śledzia sprzedająca niesamowite matiasy w bułce czy Akita Ramen – zwycięzca Warszawskiej Pyzy 2017. Osobiście polecamy również „Kuchnię dla odważnych” Walenty Kania, który specjalizuje się w podrobach, przyrządzając m.in. bycze jądra, kacze żołądki czy nerki z królika. Oferta każdego z wystawców będzie prawdziwą ucztą dla kubków smakowych.

 

 

  Historia festiwalu  

 

Pierwsza edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa odbyła się 1012 października 2014 r. w hali targowej przy ulicy Domaniewskiej. Zaprezentowaliśmy ponad 80 nowofalowych browarów i około 200 rodzajów piwa. Trzydniowy festiwal odwiedziło 7500 osób. Od drugiej edycji podjęliśmy współpracę z Miejskim Stadionem Legii Warszawa. Strefę VIP odwiedziło w dniach 24–26 kwietnia 2015 r. 14 tysięcy osób. Zaprezentowaliśmy piwa z ponad 100 browarów z Polski i świata. Trzeci Warszawski Festiwal Piwa trwał już od czwartku do soboty, 1517 października 2015 r. Odwiedziło go 12 tys. osób.

 

Czwarta (i kolejne) edycje ostatecznie udowodniły, że piwowarstwo rzemieślnicze to nie tylko chwilowy trend i moda. Od czwartku do soboty, w dniach 79 kwietnia 2016 r., festiwal odwiedziło 20 tys. osób. Festiwal jednogłośnie – zarówno przez wystawców, jak i gości – okrzyknięty został najważniejszą piwną imprezą w Polsce. Piwna rewolucja, inspirowana amerykańską falą piwowarstwa, stała się faktem.

 

Piąta i szósta edycja, które odbyły się 13-15 października 2016 i 6-8 kwietnia 2017 r. zgromadziły odpowiednio 18 i 20 tys. ludzi. Ilość i poziom polewanych piw z edycji na edycję jest coraz wyższy, a spróbowanie nawet niewielkiej części wystawiających się browarów staje się nie lada wyzwaniem.

 

 

 

  Organizatorzy  

 

Jacek Materski jest współzałożycielem pierwszego polskiego browaru rzemieślniczego Artezan i jednym z najbardziej doświadczonych sędziów piwnych w Polsce. Niedawno otworzył pub patronacki.

 

Paweł Leszczyński jest piwowarem domowym i certyfikowanym sędzią piwnym (PSPD, BJCP), specjalizuje się w szkoleniach sensorycznych. Jako Doradca ds. browarów rzemieślniczych pracuje dla grupy słodowniczej Viking Malt.

 

Ponadto członkami naszego zespołu jest m.in. Artur Napiórkowski, doświadczony sędzia piwny (PSPD, BJCP) i prelegent, który aktualnie współpracuje m.in. z browarem Maryensztadt oraz warszawskim multitapem Craft Beer Muranów. Na festiwalu dba o przestrzeń warsztatową i scenę główną.

 

 

 

  Garść porad i informacji o Warszawskim Festiwalu Piwa  

 

Poniżej garść porad i informacji, które ułatwią Wam orientację na imprezie. Podczas Festiwalu będziecie mogli spróbować najciekawszych polskich piw z małych browarów rzemieślniczych, świetnego jedzenia oraz – po prostu – dobrze się bawić w wyjątkowej atmosferze. Zapraszamy!

 

Godziny otwarcia

Festiwal rozpoczyna się w czwartek o godzinie 16 i trwa do północy. W piątek i sobotę zaczynamy od 12 i kończymy również o północy.

 

Bilety

W przedsprzedaży można kupić karnety za 20 zł na cały czas trwania festiwalu. Podczas samej imprezy będzie można kupić bilety w stadionowych kasach oraz zdalnie, przez Internet (to ważne, nie musisz czekać w kolejce!). Ważnym elementem biletów jest kod, który skanowany jest przez bramki przy wejściu na festiwal. Bilety jednorazowe są... jednorazowe, czyli uprawniają do jednorazowego wejścia na imprezę. Przy kasach i przez Internet będzie można aż do końca kupić wejściówki na płatne wykłady i szkolenia. Jeśli oczywiście zostaną jakieś miejsca.

Bilety wstępu uprawniają do wstępu. Na festiwalu piwo, jedzenie itp. kupuje się bezpośrednio u wystawców, zgodnie z ustalanym przez nich cennikiem.

 

Piwni przewodnicy

Jeśli kogoś taka ilość wystawców i piw przyprawi o zawrót głowy, mamy na to ratunek – wystarczy skorzystać z pomocy Piwnych Przewodników – to specjaliści od piwa zwracający na siebie uwagę specjalnymi koszulkami. Chętnie doradzą, czego warto spróbować i jak poruszać się na festiwalu.

 

Dojazd

Przy tej edycji współpracujemy z serwisem MyTaxi, który oferuje 50% zniżki przy przejazdach z i na festiwal. Polecamy to rozwiązanie!

 

Program

Program zawiera w sobie elementy płatne (warsztaty, szkolenia, degustacje itp.) oraz bezpłatne. Na płatne elementy trzeba się zapisać, a ilość miejsc jest ograniczona, dlatego warto zapisać się wcześniej.

 

Lista piw i wystawców

Zaraz startujemy z serwisem ontap.pl i całą plejadą funkcjonalności (oznaczanie piw, generowanie pdf itp. itd.), w serwisie będzie można m.in. sprawdzić wszystkich festiwalowych wystawców oraz ich piwa, które ci będą metodycznie wprowadzać do systemu. W systemie dostępne będą również informacje o foodtruckach i innych atrakcjach.

 

Czy można przyjść na festiwal z dziećmi?

Oczywiście! Do tego dzieciaki (do pełnoletności) wchodzą za darmo. Jest tylko jedna zasada – nie piją piwa, za co bezpośrednio odpowiadają ich opiekunowie. Festiwal to też świetna okazja, żeby zobaczyć sobie – normalnie raczej niedostępną – strefę VIP Miejskiego Stadionu Legii Warszawa. Zamiast napojów trunkowych młodszym polecamy świetną lemoniadę czy piwne przekąski.

 

Bankomaty i płacenie kartą

Przy wejściu do strefy VIP ustawiliśmy dwa bankomaty. Większość wystawców (ale nie wszyscy!) umożliwia płacenie kartą.

 

Czy będzie zimno?

Strefa VIP jest kryta i klimatyzowana. Jedynie strefa foodtrucków jest „pod chmurką”, dlatego ustawiliśmy tam namioty. Trybuna jest zadaszona, ale w zależności od temperatury otoczenia może być na niej chłodno.

 

Czy będzie gdzie usiąść?

Na trybunie strefy VIP mamy około 2500 krzesełek (nie wiemy dokładnie, ile ;-). W samej strefie VIP jest mnóstwo stołów z krzesłami, tak samo przy foodtruckach.

 

Parking

Na miejscu przygotowaliśmy parking na 700 samochodów, może na niego wjechać każdy, kto ma ważny bilet na Festiwal.

 

Szatnia

Na pierwszym piętrze strefy VIP znajduje się szatnia. Jest darmowa i jeśli będziecie wystarczająco mili, osoby obsługujące ją zapewne pozwolą Wam zostawić tam ciężkie butelki, żeby nie chodzić z nimi po całym Festiwalu.

 

 

Garść porad praktycznych

1. Pij dużo wody. Optymalna ilość to parę łyków pomiędzy każdą próbką piwa. Napij się też przed pójściem spać – alkohol działa odwadniająco pewien czas po wypiciu ostatniego piwa.

2. Nie zapomnij o jedzeniu. Lepiej wchłaniamy alkohol i mniej podrażnia on żołądek i jelita, jeśli coś wcześniej zjemy. Przy czym należy unikać przejadania się czy potraw ciężkostrawnych.

3. Jedz czosnek i witaminę C. Piwa rzemieślnicze mają często aldehyd octowy, związek, który negatywnie wpływa na nasze samopoczucie. Najpopularniejsza naturalną substancją, która pomaga naszemu organizmowi w jego rozkładzie jest czosnek. Również witamina C polepsza metabolizm organizmu oraz pomaga rozkładać aldehyd. Aspiryna zażyta przed snem też może pomóc, ale niestety źle działa na żołądek.

4. Rozmawiaj z ludźmi. Choć może nie łączy się to zbyt dobrze z poprzednią radą, warto skorzystać z obecności piwowarów, piwowarów domowych i innych specjalistów na Festiwalu. Jeśli coś Wam nie smakuje, albo smakuje wybitnie – powiedzcie o tym piwowarowi. To jeden z tych wyjątkowych momentów, kiedy można bezpośrednio porozmawiać o procesie produkcji czy o szczegółach aromatu. Również wielu blogerów czy piwowarów domowych może Wam pomóc w eksploracji. Pytajcie się ich, czym charakteryzują się dane style piwa, co oznacza chmielenie na zimno i czym różni się amerykańska pszenica od niemieckiej. Piwni specjaliści zazwyczaj są bardzo społeczni i gadatliwi, warto to wykorzystać.

 

Szkło i jego przemywanie

Szkłem festiwalowym jest specjalny pokal – sztoser oraz shaker z zaznaczonymi cechami 0,15 0,3. Jego całkowita objętość jest mniejsza niż pół litra. Razem z kangurkiem, czyli torbą na szklankę, można go kupić na stoisku festiwalowym albo u poszczególnych piwnych wystawców. Browary często sprzedają też własne, firmowe szkło. Szklanki można przemywać wodą z myjek przy wejściu na trybunę. Niektórzy wystawcy stosują też specjalne systemy zraszające szkło przed nalaniem piwa.

 

Scena Główna

Na scenie głównej przez większość festiwalu odbywać się będą spotkania i prelekcje. Dokładny program znajdziecie pod adresem http://warszawskifestiwalpiwa.pl/program. Poza tym będą spotkania edukujące, kulinarne, a także bardzo emocjonujące dyskusje. Nie przegapcie tematów, które Was interesują. A jeśli macie pomysły na to, co w przyszłości mogłoby pojawić się na scenie festiwalowej, dajcie nam znać!

 

Płatne szkolenia

Poza wykładami otwartymi przygotowaliśmy dla Was płatne szkolenia, które poprowadzą najwięksi specjaliści w branży.

 

Gadżety piwne

W sklepiku festiwalowym będzie można zakupić parę gadżetów, które przygotowaliśmy na festiwal. Tu prezentujemy listę z cennikiem:

– specjalne szkło festiwalowe 35 zł

– shaker „zapytaj, co piję” 8 zł

– kangurek 7 zł

– koszulka WFP6 35 zł

– torba festiwalowa 10 zł

– szkło festiwalowe z kangurkiem 40 zł

– koszulka z poprzedniej edycji festiwalu 15 zł

– beret piwnej rewolucji 40 zł

– koszulka festiwalowa z szarfą na sprawności 35 zł

– sprawności festiwalowe 5 zł

 

 

Powitanie na Festiwalu

W czwartek o 20 zapraszamy na trybuny Miejskiego Stadionu Legii Warszawa, razem z piwowarami chcielibyśmy przywitać się z Wami na jesiennej edycji Warszawskiego Festiwalu Piwa :-)

 

Ile będzie kosztować piwo na festiwalu

Ceny piw indywidualnie ustawiają wystawcy. Zazwyczaj są to ceny nieco niższe niż w warszawskich multitapach i oscylują od 8 do 15 złotych za pół litra, wyłączając piwa specjalne, leżakowane w beczkach i piwa zagraniczne. Szczęśliwie polskie piwa rzemieślnicze są jednymi z najtańszych na świecie!

 

Biuro Rzeczy Znalezionych

Jeśli znajdziecie jakieś zagubione przedmioty, albo sami przez przypadek coś zgubicie, zapraszamy na Stoisko Festiwalowe, gdzie będziemy prowadzić małe biuro rzeczy znalezionych.

 

 

To chyba wszystkie najważniejsze rzeczy, o jakich powinniście wiedzieć przed i w trakcie Warszawskiego Festiwalu Piwa. Życzymy Wam dobrej i bezpiecznej zabawy i do zobaczenia na Miejskim Stadionie Legii Warszawa!

 

 

Organizatorzy

Facebook komentarze

Współpraca

Patronat medialny

   


 
 Zapraszamy do współpracy


Pomóż nam promować Festiwal! Jeśli podoba ci się pomysł, zaproś swoich znajomych! Głoś dobrą nowinę!

Zapraszamy też do współpracy producentów, których wyroby charakteryzują się wysoką jakością i zrywają z tradycją.

 
 Kontakt z nami


  Warszawski Festiwal Piwa
Miejski Stadion Legii Warszawa
ul. Łazienkowska 3
 
  bok@warszawskifestiwalpiwa.pl (PL, CZ, EN)
a.skolarski@warszawskifestiwalpiwa.pl (gastronomia)