Rozmowy WFP Bez Granic 2

#WFPbezGranic
5 września

Gość specjalny: John Palmer, autor książek: „Brewing Classic Styles”, „Water” i „How To Brew” (polskie tłumaczenie książki w przygotowaniu!)

Polskie browary: Nepomucen, Maltgarden, Maryensztadt i Trzech Kumpli

 
 
Spotkaliśmy się z organizatorami i opowiedzieliśmy, co przygotowaliśmy dla Was na 5 września.
 
 
Co można zrobić z piwem w dłoni? Kilka bardzo fajnych ćwiczeń. Proste ćwiczenia z piwem, czyli BeerFit dobre w każdym wieku i dla każdej płci – poprowadziła najlepsza instruktorka fitness w piwnym świecie, czyli Justyna Błasiak
 
 
Brzuch piwny wcale nie musi Cię straszyć. Nawet kebab nie jest groźny! Jeśli tylko zadbasz o zdrowy tryb życia. Jak to zrobić, jak łączyć piwo ze sportem – opowiada nasza gościni, psychodietetyczka i fanka piwa Aga Łaniewska oraz Łukasz Rokicki, lekkoatleta i współwłaściciel browaru Maltgarden.
 
 
Specjalnym gościem tej edycji Warszawskiego Festiwalu Piwa Bez Granic był John Palmer, piwowar i uznany amerykański pisarz, autor książek: „Brewing Classic Styles”, „Water” i „How To Brew” którego polskie tłumaczenie książki jest w przygotowaniu! Luźną rozmowę o piwie poprowadził Michał Stemplowski – Chmielobrody.
 
 
Druga część rozmowy ze specjalnym gościem WFP Bez Granic, Johnem Palmerem. Autora popularnych książek o piwie przepytywał Michał Stemplowski (Chmielobrody).
 
 
Znany piwowar i ekspert foodpairingu oraz wielbiciel steków, Michał Kopik (PiwnyGaraż.pl, Mermaid Brewing, Infinitum Brewing) profesjonalnie zajmie się amerykańską wołowiną. Co z tego wyszło? Jak sezonowana wołowina pasuje do piwa? Wszystko prosto z kuchni Michała oraz warszawskiego multitapu Maryensztadt Beer and Food.
 
 
Co pić? Z grubsza wiadomo. Ale co do tego jeść? Temat idealnej przekąski do piwa, wina, whisky i wszelkich innych doskonałych alkoholi poruszyło dwóch specjalistów: Jacek Krupa (Sery Rzemieślnicze, fan piwa) i Tomek Zaremba (sommelier, kreatywny szef kuchni). Było smakowicie!
 
 
Ile kosztuje kraft i czemu tak drogo? A może tanio? O cenie i wartości piwa, koszcie jego wytworzenia, a także ile kraft kosztuje zagranicą opowiedzieli eksperci: Tomasz Kopyra (blog Kopyra), Grzegorz Zwierzyna (browar Pinta) i Łukasz Kojro (browar Palatum).
 
 
Wszystko, co dobre, kiedyś się kończy. Nawet Warszawski Festiwal Piwa Bez Granic. Oficjalnie mieliśmy okazję życzyć Wam: dobranoc!
 
 


Organizatorzy:
Warszawski Festiwal Piwa
Departament Rolnictwa USA
Ambasada USA
Ameryka od Kuchni
US Beef Checkoff
BBQ.pl
Tendermeat.pl
Wolny Kraft

Współpraca:
Hopgrowers of America
Piwo.org
SmakPiwa.pl

 
 
 
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *