PL/EN
24–26 maja
Stadion Miejski
Legii Warszawa
Łazienkowska 3

wstęp: 10 zł // czw 16-0, pt 12-0, sb 12-0

Program

Zapraszamy na 3 dni piwnego świętowania

Warszawski Festiwal Piwa zaprasza wszystkich miłośników piwa i piwowarów domowych na wykłady, panele dyskusyjne, warsztaty i degustacje przy których spędzimy wspólnie 3 dni na Stadionie Miejskim Legii Warszawa. Każdy, nawet początkujący w świecie piwa rzemieślniczego, znajdzie tutaj coś dla siebie.

 

 

 

 

 

 

UWAGA! Bilety na degustacje i warsztaty nie upoważniają do wstępu na festiwal. Prosimy nabyć osobno bilet wstępu lub karnet 3-dniowy.

Bilet na degustację „Poznaj Świat Piwa”: 39 zł (do 14.09), 45 zł (od 15.09)
Bilet na degustację „Discover the World of Polish Craft Beer!”: 42 zł (do 14.09), 48 zł (od 15.09)
Bilet na degustację „No jasne, że ciemne!”: 42 zł (do 14.09), 48 zł (od 14.09)
Bilet na degustację „Polskie cydry rzemieślnicze”: 49 zł (do 14.09), 55 (od 15.09)
Bilet na degustację „Poznaj Świat CYDRU”: 45 zł (do 14.09), 50 zł (od 15.09)
Bilet na degustację „Brytyjskie grzyby w natarciu – piwa dzikie”: 42 zł (do 14.09), 48 zł (od 15.09)
Bilet na degustację „Wolf Distillery Master Class”: 99 zł (do 14.09), 109 zł (od 15.09)
Bilet na degustację piw z browaru Mikkeller: 49 zł
Bilet na degustację piw z włoskiego browaru CRAK: 49 zł
Bilet na warsztat „Sztuka degustacji. Jak profesjonalnie oceniać piwo?”: 39 zł (do 14.09), 45 zł (od 15.09)
Bilet na warsztat FlavorActiV: 65 zł (do 14.09), 75 zł (od 15.09)
Bilet na warsztat: „Learn to evaluate beers according to the Beer Judge Certification Program”: 45 zł (do 14.09), 50 zł (od 15.09)

Ilość miejsc jest ograniczona!

UWAGA! Bilety na degustacje i warsztaty nie upoważniają do wstępu na festiwal. Prosimy nabyć osobno bilet wstępu lub karnet 3-dniowy.

Program może ulec niewielkim zmianom z przyczyn od nas niezależnych.
Zapraszamy do zapoznania się z harmonogramem.

 

Degustacje płatne – sale warsztatowe (1 piętro)

Czwartek, 21 września 2017

Czwartek 17:30
sala warsztatowa 1

Discover the World of Polish Craft Beer

This tasting is prepared for foreign people that don’t know how to start with polish craft beer. It will feature 6 polish beers in different styles selected by Przemek Iwanek (PSPD, Piwo i Cydr). He will talk about different styles of beer and how you should taste it, but also about Polish craft beer scene and what is worth trying at this edition of the festival in his opinion. This tasting will be in English.

Ta degustacja przygotowana jest przede wszystkim (ale nie tylko!) dla osób przyjeżdżających na nasz festiwal z zagranicy. Uczestnicy spróbują 6 polskich piw rzemieślniczych wybranych przez Przemka Iwanka. Tak jak na zwykłym “Poznaj Świat Piwa”, prowadzący opowie o stylach i o tym jak degustować piwo, ale także przybliży nieco polską scenę rzemieślniczą i zarekomenduje czego, jego zdaniem, warto spróbować na tej edycji festiwalu. Ta degustacja odbędzie się w języku angielskim.

Czwartek 17:30
sala warsztatowa 2

No jasne, że ciemne!

Po co ograniczać się do picia tylko jasnych piw? Odbieramy sobie tym samym połowę przyjemności! Na tej degustacji przekonacie się, że świat ciemnego piwa jest tak samo ciekawy jak jasnego, a może nawet ciekawszy… Raz na zawsze rozprawimy się też z mitami dotyczącymi ciemnych piw jak choćby z tym, że ciemne piwo jest mocniejsze i bardziej gorzkie. Uczestnicy otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Aleksander Hurko (PSPD, Browar Monsters).

Czwartek 19:00
sala warsztatowa 1

Poznaj Świat Piwa

Podróż przez różnorodne piwne style, która ma na celu zapoznać uczestników z bogactwem piwnego świata. Pojawią się tu zarówno piwa lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie. Po tym spotkaniu „jasne z pianką” nie będzie już nigdy smakować tak samo, a świat piwa stanie przed Tobą otworem. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Janek Gadomski, sędzia PSPD i doświadczony piwowar domowy (Browar Monsters, Alderaan Brewery).

Czwartek 19:00
sala warsztatowa 2

Degustacja piw z włoskiego browaru CRAK / CRAK beers tasting

Podczas degustacji będzie można spróbować 5 różnych piw wybranych przez przedstawiciela browaru: Grisette, Extra Dry Mosaic, El Dorado Party, Sour Italian Grape Ale, BW01. Degustację poprowadzą piwowarzy Claudio i Marco, odbędzie się ona w języku angielskim.

Participants will taste 5 different beers from Italian CRAK brewery. Tasting will be led by brewers Claudio and Marco. This tasting will be in English.

 

Piątek, 22 września 2017

Piątek 15:30
sala warsztatowa 1

Poznaj Świat Piwa

Podróż przez różnorodne piwne style, która ma na celu zapoznać uczestników z bogactwem piwnego świata. Pojawią się tu zarówno piwa lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie. Po tym spotkaniu „jasne z pianką” nie będzie już nigdy smakować tak samo, a świat piwa stanie przed Tobą otworem. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Aleksander Hurko (PSPD, Browar Monsters).

Piątek 17:00
sala warsztatowa 1

Brytyjskie grzyby w natarciu – piwa dzikie

Końska derka, stodoła, słoma. Brzmi apetycznie, prawda? Podczas degustacji poznacie bogactwo aromatów, jakie niosą ze sobą piwa fermentowane dzikimi szczepami drożdży. Dowiecie się czym tak naprawdę są piwa dzikie i czy rzeczywiście potrzeba kilku lat na ich wyprodukowanie. Spróbujecie także najlepszych festiwalowych „brettów”. Uczestnicy otrzymają próbki 6 piw. Degustację poprowadzi Janek Gadomski, sędzia PSPD i doświadczony piwowar domowy (Browar Monsters, Alderaan Brewery).

Piątek 17:00
sala warsztatowa 2

Sztuka degustacji. Jak profesjonalnie oceniać piwo.

Zafascynował Cię świat piw rzemieślniczych? Lubisz próbować nowe piwa? Doskonale! Zapraszam Cię na warsztaty degustacyjne. Możesz rozwinąć swoje umiejętności i dowiedzieć się jak profesjonalnie oceniać piwo. Zobaczysz, jak robią to zawodowi sensorycy, sędziowie piwa z Polski i zagranicy. Poznasz grupy smaków i aromatów oraz nauczysz się je rozpoznawać. Każdy uczestnik oceni próbki 3 piw. Prowadzi Przemek Iwanek (Piwo i Cydr), który na co dzień zajmuje się szkoleniem sędziów piwnych PSPD.

Piątek 18:30
sala warsztatowa 1

FlavorActiv: Dobre praktyki oceny piw / Beer Sensory Best Practices

Warsztat będący doskonałą okazją by podszkolić się sensorycznie na profesjonalnych próbkach firmy FlavorActiV i to pod okiem dr. Borisa Gadzova, który na co dzień zajmuje się piwną sensoryką i szkoleniami w browarach rozsianych po całej Europie. Warsztat składa się z 30-minutowej części teoretycznej oraz 60-minutowej degustacji podczas której będzie okazja zapoznać się z 10 podstawowymi niepożądanymi aromatami w piwie. Całość zostanie uzupełniona demonstracją rekomendowanych technik degustacji. Uwaga! Ten warsztat będzie prowadzony w języku angielskim / This workshop will be in English.

Piątek 18:30
sala warsztatowa 2

Wolf Distillery Master Class

Wolf Distillery to będąca w budowie rzemieślnicza destylarnia, która już teraz dysponuje bardzo ciekawymi trunkami. Specjalnie na WFP przywiozą ze sobą:

– White Wolf 45% – okowita żytnia w 100% z polskiego żyta;

– Single Rye Whiskey 46% – starzona w beczkach z dębu amerykańskiego i polskiego, 100% polskie żyto;

– Wolf GIN 47% – na bazie 13 elementów botanicznych, przede wszystkim 3 rodzajów chmielu;

– New Make 59% – jeszcze nie whiskey (poniżej 3 lat) prosto z beczki starzonej Pale Ale uwarzonym przez piwowarów domowych, zalanej destylatem żytnim;

– Bitter Wolf 45% – bitter (nalewka ziołowa) na bazie przede wszystkim chmielu i elementów drzew iglastych.

„Projekt „Wolf Distillery” zrodził się na początku 2016 roku po ponad 5 latach intensywnego doskonalenia rzemieślniczej produkcji whiskey, destylatów owocowych, ziołowych i nalewek. Zakładał zebranie funduszy, które pozwolą na wybudowanie i uruchomienie w Polsce – dedykowanej whiskey – destylarni przed końcem 2017 roku. Bazując na ponad 25 letnim doświadczeniu w destylacji alkoholu i pasji (na terenie UE i kraju, który nie zabrania destylacji alkoholu na własne potrzebny) tworzymy trunki, które zyskują coraz szerszą rzeszę miłośników. Destylaty powstają wyłącznie z niesłodowanych i słodowanych zbóż śrutowanych ręcznie a okowity i destylaty owocowe z polskich owoców. Do destylacji służy stworzony na zamówienie klasyczny pot still z miedzianą głowicą z deflegmatorem i miedzianą chłodnicą. Whiskey jest destylowana dwu- lub trzykrotnie. Nie używamy żadnych aromatów i barwników. Ze względu na rzemieślniczy charakter produkcji na potrzeby własne, destylaty leżakują w dębowych beczkach – dębu polskiego, amerykańskiego i węgierskiego – o pojemnościach 30 i 50 litrów. Uważamy, że pasja w połączeniu z doświadczeniem kształtuje nietuzinkowe alkohole.

W tym roku – 2017 –  ruszyliśmy z budową destylarni na Dolnym Śląsku a w drugiej połowie 2018 roku mamy plan ruszyć oficjalnie z produkcją!”

 

Sobota, 23 września 2017

Sobota 13:00
sala warsztatowa 1

Learn to evaluate beers according to the Beer Judge Certification Program / Naucz się oceniać piwo według zasad BJCP

Would like to make beer better? This beer evaluation workshop will teach you how to improve your beer judging skills. This workshop will focus on three key topics: critical tasting of beers, identification of off-flavors and defects, and communicating with brewers using beer scoresheets. This session will be led by Casey Wellman, a Beer Judge Certification Program-Certified Beer Judge and BJCP Exam Administrator. This activity will take place in English, and we will taste 3-4 beers during the workshop.

Chciałbyś robić lepsze piwo? Ten warsztat oceny piwa pomoże ci ulepszyć twoje umiejętności sędziowskie. Nacisk zostanie położony na trzy kluczowe tematy: krytyczna degustacja piwa, identyfikacja wad, komunikacja z piwowarami za pomocą arkusza oceny. Warsztat poprowadzi Casey Wellman, sędzia BJCP i organizator egzaminu BJCP. Odbędzie się on po angielsku, a w trakcie spróbujecie 3-4 piw.

Sobota 13:00
sala warsztatowa 2

Poznaj Świat CYDRU

Cydr rzemieślniczy, podobnie jak piwo, święci triumfy w Stanach. Dziś staje się coraz popularniejszy także w Polsce. Degustacja zapozna uczestników z różnorodnością tego świata i dostarczy wiedzy o tym alkoholu. Opowiemy o tradycjach i najpopularniejszych krajach cydrowych. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 cydrów. Prowadzi Przemek Iwanek (Piwo i Cydr)

Sobota 14:30
sala warsztatowa 2

Polskie cydry rzemieślnicze

Tradycyjna na WPF degustacja cydrów rzemieślniczych. Pojawią się kolejne polskie cydry, także z nowych cydrowni, dotychczas nie prezentowanych. Ale jak zawsze: doskonałe. Niewykluczone, że pojawią się także cydry z zagranicy. Ale to niespodzianka. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 cydrów. Prowadzi: Przemek Iwanek (Piwo i Cydr).

Sobota 15:00
sala warsztatowa 1

Poznaj Świat Piwa

Podróż przez różnorodne piwne style, która ma na celu zapoznać uczestników z bogactwem piwnego świata. Pojawią się tu zarówno piwa lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie. Po tym spotkaniu „jasne z pianką” nie będzie już nigdy smakować tak samo, a świat piwa stanie przed Tobą otworem. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Aleksander Hurko (PSPD, Browar Monsters).

Sobota 16:30
sala warsztatowa 1

FlavorActiV: Siarkowe wady w piwie – wczesne wykrywanie i zapobieganie / Sulphur Off-Flavours Early Detection and Prevention

Warsztat będący doskonałą okazją by podszkolić się sensorycznie na profesjonalnych próbkach firmy FlavorActiV i to pod okiem dr. Borisa Gadzova, który na co dzień zajmuje się piwną sensoryką i szkoleniami w browarach rozsianych po całej Europie. Warsztat składa się z 30-minutowej części teoretycznej oraz 60-minutowej degustacji podczas której będzie okazja zapoznać się z 10 aromatami o charakterze siarkowym, które mogą pojawić się w piwie. Całość zostanie uzupełniona demonstracją rekomendowanych technik degustacji. Uwaga! Ten warsztat będzie prowadzony w języku angielskim / This workshop will be in English.

Sobota 16:30
sala warsztatowa 2

Degustacja piw z duńskiego browaru Mikkeller / Mikkeller beers tasting

Podczas tej degustacji spróbujecie pięciu piw z browaru Mikkeller. Będą to:
1) Black / Imperial Stout, 17%
2) Mastodon Mother Puncher / Brett IPA z marakują
3) Beer Geek Breakfast / Stout owsiany z kawą
4) Mikkeller Drinkin Berliner Yuzu / Berliner Weisse z yuzu
5) Mexas Ranger / Porter z przyprawami
Degustację poprowadzi przedstawiciel browaru, a odbędzie się ona w języku angielskim.

Participants will taste 5 different beers from Mikkeller brewery. This tasting will be in English.

Sobota 18:30
sala warsztatowa 1

Poznaj Świat Piwa

Podróż przez różnorodne piwne style, która ma na celu zapoznać uczestników z bogactwem piwnego świata. Pojawią się tu zarówno piwa lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie. Po tym spotkaniu „jasne z pianką” nie będzie już nigdy smakować tak samo, a świat piwa stanie przed Tobą otworem. Uczestnicy degustacji otrzymają próbki 6 piw. Prowadzi Przemek Iwanek (Piwo i Cydr).

 

Wykłady bezpłatne – scena główna (2 piętro)

Czwartek, 21 września 2017

Czwartek 17:00
scena główna

Zaproszenie na Turniej Piłkarzyków

Czwartek 17:15
scena główna

Co tam panie w Polskim Crafcie?

Z każdym miesiącem pojawiają się nowe rzemieślnicze browary i kontraktowe inicjatywy. Na kogo w tym gąszczu warto zwrócić uwagę? Kto w ciągu ostatnich miesięcy urzekł miłośników piwa swą ofertą? I kto szykuje się, by niedługo podbić Wasze podniebienia? O nowych browarach i inicjatywach opowiadać będzie Michał „Docent” Maranda z PolskieMinibrowary.pl

Czwartek 18:15
scena główna

Rzemieślnicza destylarnia Whiskey efektem piwnej rewolucji w Polsce

Rzemieślnicze piwa, czy cydry już nikogo nie dziwią, ale przecież mocne alkohole też mogą być rzemieślnicze, o czym przekonywać Was będzie Michał Płucisz z powstającej właśnie destylarni Wolf Distillery w rozmowie z Michałem Janiakiem (malepiwo.tv). Opowie m.in. o tym, jak piwna rewolucja utorowała mu drogę do budowy rzemieślniczej destylarni. Rozmówcy zwrócą też uwagę na wspólne elementy produkcyjne, czy leżakowanie piwa w beczkach po whiskey. 

Czwartek 19:15
scena główna

Za co browar odpowiada?

Pijąc piwo, a niekiedy także je produkując rzadko zastanawiamy się co będzie jeśli coś pójdzie nie tak. Kto odpowie za to, że butelka wybuchła na sklepowej półce? Co jeśli piwo okaże się zepsute, pomimo właściwej daty? Jakie informacje muszą znaleźć się na etykiecie, a podawania których lepiej unikać? Na te i wiele innych prawnych pytań odpowie na scenie #wfp7 Dawid Siedlecki z Browar Paragraf.

Czwartek 20:00
murawa Miejskiego Stadionu Legii Warszawa

Powitanie Gości Warszawskiego Festiwalu Piwa

Czwartek 20:15
sala warsztatowa

Akademia Drożdżowa Fermentum Mobile

Jesteś piwowarem domowym? Chciałbyś zacząć używać w swym browarze płynnych drożdży ale nie wiesz jak się do tego zabrać? Wpadnij na wykład Akademii Drożdżowej Fermentum Mobile. Przekonasz się, że stosowanie płynnych drożdży wcale nie jest tak trudne jak się wydaje. Dowiesz się m.in. jakie są zalety stosowania płynnych drożdży w piwowarstwie domowym oraz jak i po co robić starter drożdżowy. Na wydarzenie zapraszają Fermentum Mobile oraz Mazowiecki Oddział Terenowy PSPD. UWAGA! To wydarzenie odbędzie się w jednej z sal warsztatowych na 1. piętrze.

Czwartek 20:30
scena główna

Klub Komediowy – improwizacje teatralne

Aktorzy w teatrze impro grają bez scenariusza, spontanicznie, a każdy spektakl jest zupełnie wyjątkowy. Widzowie nie są bierni, ale podrzucają aktorom inspiracje do kolejnych scen. Zobaczcie koniecznie!

 

Piątek, 21 września 2017

Piątek 14:30
scena główna

Twój Browar: warsztaty piwowarskie dla początkujących i średnio zaawansowanych. Część 1.

Warzenie z brewkitu, czyli nachmielonego ekstraktu słodowego. Najprostsza droga do zrobienia 20l własnego piwa w domu w niecałą godzinę. W czasie pokazu przygotujemy New Zealand Pale Ale chmielony na zimno. Warsztaty pod patronatem sklepu z akcesoriami i surowcami piwowarskimi twojbrowar.pl.

Piątek 16:10
scena główna

Twój Browar: warsztaty piwowarskie dla początkujących i średnio zaawansowanych. Część 2.

Warzenie z zacieraniem, czyli klasyczna metoda przygotowania piwa z ziaren słodu oraz chmielu. Pokażemy jak w warunkach domowych odtworzyć procesy zachodzące w profesjonalnym browarze. Przygotujemy 20l piwa White Kaffir IPA. To połączenie intensywnie chmielonego piwa typu IPA z delikatnym i orzeźwiającym Witbierem. Szczególną rolę w tym piwie odgrywa pochodząca z Azji limonka Kaffir-Papeda. Jest ona popularnym owocem m.in. w Tajlandii, a jej liście nadają wyrazistego smaku egzotycznych cytrusów. Owocowa rześkość ciekawie współgra z nutami kardamonu, którego ziarna również zostaną użyte w procesie warzenia. Warsztaty pod patronatem sklepu z akcesoriami i surowcami piwowarskimi twojbrowar.pl.

Piątek 18:40
scena główna

Dyskusja panelowa: Praca w branży piwnej

Wielu wydaje się, że praca w branży piwnej to jedna wielka impreza. Jak wygląda to w rzeczywistości i czy warto pracować “w piwie”, opowiedzą zaproszeni goście reprezentujący różne gałęzie piwnego biznesu. Jeśli więc rozważasz rzucenie nudnej pracy w korpo lub dopiero wkraczasz na rynek pracy, ten panel będzie dla ciebie unikalną możliwością by poznać branżę od podszewki. Poprowadzi go Marcin „Mason” Chmielarz (Jabeerwocky).

Piątek 20:00
scena główna

Kororowe Szyszki na scenie Warszawskiego Festiwalu Piwa

Kororowe Szyszki wychodzą z piwnicy i zapraszają do wspólnej zabawy na scenie #wfp7! Jak sami twierdzą, będą okupować ją przez dwie, jedną lub półtorej godziny i przewidują dość nietypowe konkursy. Zresztą, zobaczcie sami. ;)

Zaproszenie na YouTube.

Piątek 21:00
murawa Miejskiego Stadionu Legii Warszawa

Teatr Ognia – Grupa Kuglarska Nocturn

Na piątkowy wieczór przygotowaliśmy specjalną atrakcję, którą będziecie mogli podziwiać z trybun stadionu. Na murawie pojawi się Grupa Kuglarska Nocturn i zaprezentuje hipnotyzujący Teatr Ognia!

 

Sobota, 23 września 2017

Sobota 13:20
scena główna

Pokaz przygotowania i degustacja piwnych żelek z Browarem Profesja

Sobota 14:10
scena główna

Jarecki Gotuje na żywo

Jarecki Gotuje to połączenie pasji piwowarskiej i gastronomicznej Jarka Pyciora (Craft Beer Muranów). Podczas sobotniego pokazu na scenie głównej #wfp7 zaprezentuje jak umiejętnie łączyć ze sobą pozornie niepasujące składniki, uwzględniając wśród nich zarówno piwo jak i surowce potrzebne do jego uwarzenia.

Sobota 16:00
scena główna

Jak on to zakapslował?! PSPD na scenie #wfp7

Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych w swoim scenicznym występie na #wfp7 da odpowiedź nie tylko na pytanie z tytułu, ale i na wiele innych związanych z warzeniem piwa. Przemek Iwanek i Mateusz Puślecki podpowiedzą od czego zacząć, ile kosztuje sprzęt i surowce. Oczywiście zademonstrują także, jak powstaje piwo w mikroskali. Będzie pachnieć chmielem i słodem – to pewne. Gościem specjalnym będzie Andrzej Miler, jeden z najbardziej utytułowanych piwowarów domowych w Polsce (m.in. Grand Champion 2012, Puchar PSPD 2017), współzałożyciel i  piwowar browaru Rockmill. Będzie to zatem świetna okazja by wypytać go, jak wygrywać w konkursach oraz jak to jest przejść na zawodowstwo. ;)

Sobota 17:50
scena główna

Z fermentacją przez wieki – krótka historia fascynujących badań nad drożdżami piwowarskimi.

W słynnym niemieckim Reinheitsgebot nie wspomniano o drożdżach, bo nie zdawano sobie sprawy z ich istnienia. Dzisiaj z kolei mówi się czasami, że piwowar nie produkuje piwa, a jedynie przygotowuje brzeczkę, z której drożdże tworzą piwo. Filip Paprocki z Fermentum Mobile swoim wykładem na scenie głównej #wfp7 przybliży fascynującą historię badań naukowych nad drożdżami, które zrewolucjonizowały podejście do piwowarstwa.

Sobota 18:50
scena główna

Ogłoszenie wyników Turnieju Piłkarzyków #wfp7

Sobota 19:10
scena główna

Panel dyskusyjny: Kultura picia piwa

Kultura picia to sformułowanie, które pojawia się bardzo często. Co to jednak właściwie oznacza? Na czym polega? Czy warto przejmować się zasadami piwnego savoir-vivre? A jeśli tak, to czy w każdej sytuacji? Panel poprowadzi Michał Janiak (malepiwo.tv).

Sobota 20:30
scena główna

Dobrze – improwizacje teatralne

Aktorzy w teatrze impro grają bez scenariusza, spontanicznie, a każdy spektakl jest zupełnie wyjątkowy. Widzowie nie są bierni, ale podrzucają aktorom inspiracje do kolejnych scen. Zapraszamy, będziecie Państwo zadowoleni!

 

Turniej piłkarzyków

Czwartek, 21 września 2017

Czwartek 17:00
scena główna

Zaproszenie na Turniej Piłkarzyków

Czwartek 17:30
1. piętro strefa piłkarzyków

Pij i graj!
Wszystkich miłośników małej piłki nożnej zapraszamy na turniej piłkarzyków „Pij i graj!”, jedyny turniej sportowy, na którym zachęcamy do picia rzemieślniczego piwa!

 

Piątek, 22 września 2017

Piątek 17:00
scena główna

Zaproszenie na Turniej Piłkarzyków

Piątek 17:30
1. piętro strefa piłkarzyków

Pij i graj!
Wszystkich miłośników małej piłki nożnej zapraszamy na turniej piłkarzyków „Pij i graj!”, jedyny turniej sportowy, na którym zachęcamy do picia rzemieślniczego piwa!

 

Sobota, 23 września 2017

Sobota 15:00
1. piętro strefa piłkarzyków

Pij i graj!
Wszystkich miłośników małej piłki nożnej zapraszamy na turniej piłkarzyków „Pij i graj!”, jedyny turniej sportowy, na którym zachęcamy do picia rzemieślniczego piwa!

Sobota 17:30
1. piętro strefa piłkarzyków

Pij i graj!

Najlepszy z najlepszych – full open.

Sobota 18:50
Scena główna

Ogłoszenie wyników sobotniego turnieju i podsumowanie


Facebook komentarze

Współpraca

Patronat medialny

   


 
 Zapraszamy do współpracy


Pomóż nam promować Festiwal! Jeśli podoba ci się pomysł, zaproś swoich znajomych! Głoś dobrą nowinę!

Zapraszamy też do współpracy producentów, których wyroby charakteryzują się wysoką jakością i zrywają z tradycją.

 
 Kontakt z nami


  Warszawski Festiwal Piwa
Miejski Stadion Legii Warszawa
ul. Łazienkowska 3
 
  bok@warszawskifestiwalpiwa.pl (PL, CZ, EN)
a.skolarski@warszawskifestiwalpiwa.pl (gastronomia)