#WFPbezGranic
5 września

Gość specjalny: John Palmer, autor książek: „Brewing Classic Styles”, „Water” i „How To Brew” (polskie tłumaczenie książki w przygotowaniu!)

Polskie browary: Nepomucen, Maltgarden, Maryensztadt i Trzech Kumpli

 
 
Cztery browary, czterech piwowarów – połączyliśmy się z browarami: Maryensztadt, Maltgarden, Nepomucen i Trzech Kumpli. Zapytaliśmy, co słychać w browarach i jakie piwa przygotowali z myślą o Was. Udział wzięli Kuba Piesio, Łukasz Rokicki, Piotr Musielak, Piotr Sosin.
 
 
Pierwsza degustacja 2 specjalnych, festiwalowych piw. Jako pierwsi fachowo ocenią piwa Jacek Błędowski (sędzia, piwowar, fan piwa), Michał Kopik (PiwnyGaraż.pl i Mermaid Brewing) i Michał “Docent” Maranda (PolskieMinibrowary.pl).
 
 
Druga degustacja festiwalowa. Trzech śmiałków: Kacper Groń (Piwna Zwrotnica), Patryk Piechocki (Piwny Brodacz), Paweł Paluchowski (Piwny Klub, Lotny Festiwal Piwa) zmierzyło się z dwoma specjalnymi festiwalowymi piwami.
 
 
Trzecia degustacja dwóch festiwalowych piw. Tym razem degustowali z Wami: Piotr Kucharski (Chmielowsko) tłumacz książki Johna Palmera „How To Brew”, Tomasz Wójcik “Elroy” (piwo.org) i Paweł Leszczyński.
 
 
Czwarta degustacja dwóch specjalnych, festiwalowych piw – wspólnie z Michałem Sułkowskim (Kilka Słów o Piwie) i Łukaszem Wilczyńskim.
 
 
Piąta, ostatnia degustacja dwóch specjalnych, festiwalowych piw – tym razem piwa zdegustowali Patryk Puszkiewicz (Pora Na Kraft) i Jarek Jarecki (Jarecki Gotuje).
 
 


Organizatorzy:
Warszawski Festiwal Piwa
Departament Rolnictwa USA
Ambasada USA
Ameryka od Kuchni
US Beef Checkoff
BBQ.pl
Tendermeat.pl
Wolny Kraft

Współpraca:
Hopgrowers of America
Piwo.org
SmakPiwa.pl