Nic nie jest w stanie zastąpić wiedzy i umiejętności zdobytych podczas profesjonalnych szkoleń sensorycznych. Ich uczestnicy nie tylko uczą się identyfikować aromaty występujące w piwie, ale także dowiadują się skąd bierze się dana substancja i jak procesy produkcyjne mogą wpłynąć na jej obecność. Niezastąpiona będzie także wiedza o technikach degustacyjnych, która ułatwia ocenę piwa i wykrywanie konkretnych aromatów. Szkolenia prowadzi Dr Boris Gadzov z firmy FlavorActiV, który na co dzień szkoli profesjonalistów z całego świata. Warto mieć na uwadze, że tylko na festiwalu kursy sensoryczne dostępne są w tak atrakcyjnej cenie.
W tej edycji proponujemy szkolenie podstawowe oraz nakierowane na wykrywanie i ulepszanie aromatów i smaków pochodzenia chmielowego.
26.10 (piątek), godz. 18:30, FlavorActiv: Dobre praktyki oceny piwa / Beer Sensory Best Practices – KUP BILET
27.10 (sobota), godz. 16:30, FlavorActiV: How to Improve Bitterness Taste and Make it Pleasant in the Beer – KUP BILET
Te szkolenia prowadzone są w języku angielskim.
Uwaga! Niższe ceny biletów obowiązują tylko do 11.10!