#WFPbezGranic
8 sierpnia

Gość specjalny: Stan Hieronymus, autor książek: „Brew Like A Monk”, „Brewing Local”, „Brewing with Wheat” i „For The Love of Hops”

Polskie browary: Artezan, Birbant, Funky Fluid i PINTA

 
 
Cztery browary, czterech piwowarów – połączyliśmy się z browarami: Artezan, Birbant, Funky Fluid, PINTA. Zapytaliśmy, jakie piwa przygotowali z myślą o Was i jakie mają sposoby na super-aromatyczne chmielenie piwa. Udział wzięli: Albert Materski, Jarek Sosnowski, Michał Langier i Paweł Masłowski.
 
 
Pierwsza degustacja specjalnych, festiwalowych piw – wspólnie z piwnymi turystami: Tomkiem Kopyrą (Browar Kopyra), Tomaszem Gebelem (Piwne Podróże), Michałem “Docentem” Marandą (Polskie Minibrowary.pl) i Kubą Niemcem (The Beervault).
 
 
Druga degustacja specjalnych, festiwalowych piw – wspólnie z sędzią piwa Michałem Sułkowskim (Kilka Słów o Piwie) i dziennikarzem Piotrkiem Halickim (onet.pl)
 
 
Trzecia degustacja 2 specjalnych, festiwalowych piw. Tym razem degustować z Wami będą sędziowie i piwowarzy: Janek Gadomski i Adam Czogalla
 
 
Czwarta degustacja 2 specjalnych, festiwalowych piw – wspólnie z Kasią Maciąg (Stowarzyszenie Wolny Kraft), Bartkiem Nowakiem (Małe Piwko blog) i Pawłem Leszczyńskim (Warszawski Festiwal Piwa, Stowarzyszenie Wolny Kraft)
 
 
Piąta, ostatnia degustacja 2 specjalnych, festiwalowych piw – tym razem piwa deserowe zdegustowali sędziowie i eksperci: Artur Napiórkowski (Multitap Crawl, Thirst.pl) i Michał Kopik (Piwny Garaż, Mermaid Brewing)
 
 


Organizatorzy:
Warszawski Festiwal Piwa
Departament Rolnictwa USA
Ambasada USA
Ameryka od Kuchni
Stowarzyszenie Wolny Kraft

Współpraca:
Hopgrowers of America
Piwo.org
SmakPiwa.pl