PROGRAM

Przedsprzedaż!

Do 25 marca wszystkie bilety na degustacje i warsztaty są w promocyjnej cenie.

 

UWAGA! Bilety na degustacje i warsztaty nie upoważniają do wstępu na festiwal. Prosimy nabyć osobno bilet wstępu lub karnet. Program może ulec niewielkim zmianom z przyczyn od nas niezależnych.

Wydarzenia płatne

CZWARTEK, 4 KWIETNIA

czwartek
17:30

sala warsztatowa
Polish Best: breweries, EN – tasting

Opis degustacji w języku angielskim: There’s a lot of things going on polish craft beer market. More and more new breweries appear, brewing great quality beers. So, what’s new? We keep an eye on polish craft. Discover the selection of 6 most interesting breweries selected by experienced beer manager and beer judge, Artur Napiórkowski (Multitap Crawl). This tasting will be in English / Ta degustacja odbędzie się w języku angielskim.

Presale: promo price is valid till March 25th

czwartek
19:00

sala warsztatowa
Barrel Aged: piwa leżakowane w beczkach – degustacja

Barrel Aged, czyli leżakowanie piwa w beczkach jest obecnie niezwykle popularne na całym świecie. Nic dziwnego: ta technika pozwala osiągnąć niesamowite rezultaty. Smak piwa staje się szlachetny, głębszy i zdecydowanie bogatszy. Podczas naszej degustacji sprawdzimy, jak radzą sobie z leżakowaniem polscy rzemieślnicy. Przetestujemy, które beczki wnoszą najciekawsze smaki oraz jak dębina wpływa na smak i aromat piwa. Spotkanie poprowadzi: Mateusz Puślecki (sędzia piwa, prezes mazowieckiego PSPD)

Przedsprzedaż: cena promocyjna obowiązuje do 25 marca.

czwartek
20:30

sala warsztatowa
Gorące Nowości – degustacja

Nowości, szalone pomysły, niczym nie skrępowana kreatywność! Żaden produkt nie dostarcza tylu wrażeń, co piwa rzemieślnicze. Tu zdecydowanie dzieje się! Czasem tyle, aż czasem trudno nadążyć. My trzymamy rękę na pulsie i przychodzimy z pomocą! Podczas degustacji „Gorące Nowości” opowiemy co grzeje w polskim krafcie, zaprezentujemy najciekawsze pomysły, nowe browary i spróbujemy nowych piw. Opowie o nich: Mateusz Puślecki (sędzia piwa, prezes mazowieckiego PSPD)

Przedsprzedaż: cena promocyjna obowiązuje do 25 marca.

PIĄTEK, 5 KWIETNIA

piątek
17:30

sala warsztatowa
FlavorActiV: Szkolenie z sensoryki piwnej, EN – warsztaty

Warsztat będący doskonałą okazją by podszkolić się sensorycznie na profesjonalnych próbkach firmy FlavorActiV i to pod okiem dr. Borisa Gadzova, który na co dzień zajmuje się piwną sensoryką i szkoleniami w browarach rozsianych po całej Europie. Warsztat składa się z części teoretycznej oraz degustacji, podczas której  będzie okazja zapoznać się z cechami smakowo-aromatycznymi występującymi w piwie.  Całość zostanie uzupełniona demonstracją rekomendowanych technik degustacji. Uwaga! Ten warsztat będzie prowadzony w języku angielskim / This workshop will be in  English

Przedsprzedaż: cena promocyjna obowiązuje do 25 marca.

piątek
19:00

sala warsztatowa
Poznaj Świat Piwa – degustacja

Degustacja “Poznaj Świat Piwa” to stała pozycja w naszym festiwalowym menu. Jest ona świetnym wyborem, jeśli stawiasz pierwsze kroki w świecie piwa rzemieślniczego. Pozwól oprowadzić się po nim ekspertowi z branży. Dowiesz się, jak należy degustować piwo i na przykładzie sześciu wybranych stylów zaznajomisz się z bogactwem piwnego rzemiosła. Pojawią się tu zarówno trunki lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie, a może nawet słone i kwaśne. Po tym spotkaniu dostrzeżesz, że „jasne z pianką” już nie smakuje tak samo, a określenie “złoty trunek” to zdecydowanie za mało, by opisać niezwykły świat piwa. 😉 Spotkanie poprowadzi: Artur Kamiński (sędzia piwa i prezes PSPD)

Przedsprzedaż: cena promocyjna obowiązuje do 25 marca.

piątek
19:30

sala warsztatowa
FlavorActiV: Mikrobiologia piwa, aspekty pozytywne, EN – warsztaty zaawansowane

Nic nie jest w stanie zastąpić wiedzy i umiejętności zdobytych podczas profesjonalnych szkoleń sensorycznych. Szczególną okazją do poszerzenia wiedzy piwnej są warsztaty sensoryczne dla zaawansowanych. Pod okiem dr. Borisa Gadzova uczestnicy zgłębią wiedzę o pozytywnych aspektach mikrobiologii piwa i wpływie drobnoustrojów na cechy smakowo-aromatyczne piwa. Warsztat składa się z części teoretycznej oraz degustacji, podczas której  będzie okazja zapoznać się z cechami smakowo-aromatycznymi występującymi w piwie.  Całość zostanie uzupełniona demonstracją rekomendowanych technik degustacji. Uwaga! Ten warsztat będzie prowadzony w języku angielskim / This workshop will be in  English

Przedsprzedaż: cena promocyjna obowiązuje do 25 marca.

SOBOTA, 6 KWIETNIA

sobota
16:00

sala warsztatowa
Sztuka degustacji. Jak profesjonalnie oceniać piwo – warsztaty

Zafascynował Cię świat piw rzemieślniczych? Lubisz próbować nowe piwa? Doskonale! Zapraszamy Cię na warsztaty degustacji. Możesz rozwinąć swoje umiejętności i dowiedzieć się jak profesjonalnie oceniać piwo. Dowiesz się, jak robią to zawodowi sensorycy, sędziowie piwa z Polski i zagranicy. Poznasz grupy smaków i aromatów oraz nauczysz się je rozpoznawać. Prowadzi: Artur Napiórkowski (MultitapCrawl, doświadczony sędzia piwa)

Przedsprzedaż: cena promocyjna obowiązuje do 25 marca.

sobota
18:00

sala warsztatowa
Poznaj Świat Piwa – degustacja

Degustacja “Poznaj Świat Piwa” to stała pozycja w naszym festiwalowym menu. Jest ona świetnym wyborem, jeśli stawiasz pierwsze kroki w świecie piwa rzemieślniczego. Pozwól oprowadzić się po nim ekspertowi z branży. Dowiesz się, jak należy degustować piwo i na przykładzie sześciu wybranych stylów zaznajomisz się z bogactwem piwnego rzemiosła. Pojawią się tu zarówno trunki lekkie, jak i deserowe, gorzkie jak i słodkie, a może nawet słone i kwaśne. Po tym spotkaniu dostrzeżesz, że „jasne z pianką” już nie smakuje tak samo, a określenie “złoty trunek” to zdecydowanie za mało, by opisać niezwykły świat piwa. 😉 Prowadzi: Mateusz Puślecki (sędzia piwa, prezes mazowieckiego PSPD)

Przedsprzedaż: cena promocyjna obowiązuje do 25 marca.

Wydarzenia bezpłatne

CZWARTEK, 4 KWIETNIA

PIĄTEK, 5 KWIETNIA

SOBOTA, 6 KWIETNIA