Najważniejsze maile, które Wam wysłaliśmy:
LINKI DO POSZCZEGÓLNYCH SEKCJI:
Akcje na festiwalu:
Co należy przygotować przed festiwalem:
- Pobierz grafiki na swoje social media!
- Filmiki reklamowe w pionie – jak najszybciej, ale nie później niż 25 marca!
- Formularz Untappd – deadline do 9 marca
- Akredytacje dla pracowników – deadline 15 marca
- Zamów gadżety WFP – dostępne wkrótce!
- Zniżka 30% w hotelu O3
- Zakup biletów ze zniżką dla wystawców
Informacje organizacyjne podczas festiwalu:
- Wysyłka palet/paczek na festiwal
- Wjazd na festiwal i wyjazd z festiwalu
- Zasady porządkowe
- Kontakty do organizatorów
- Aukcja sztosów
- Mapki wystawców i wysokość stanowisk
- Otwarcie WFP tym razem o 19:30, w magazynie spotykamy się 19:15, weźcie szklaneczki z piwem, żeby mieć czym wznieść toast
Regulaminy:
- Regulamin projektu „Less Waste” – do 17 marca
- Regulamin projektu „Zdrowa Woda” – do 17 marca
- Regulamin projektu „Live z WFP” – do 17 marca
Nowa identyfikacja graficzna festiwalu
Logo z księgą znaku
FILMIKI (deadline 25 marca, ale lepiej jak najwcześniej!)
Na naszych kanałach udostępnimy krótkie rolki z filmami zapraszającymi na festiwal. Im wcześniej zostaną opublikowane, tym zobaczy je więcej osób. Najlepsze nagrania wykorzystamy w płatnych kampaniach na social mediach.
Specyfikacja:
- pionowe nagranie
- maksymalnie 1 minuta
- w formacie akceptowalnym w social media (Instagram, Facebook, YouTube);
- jeśli korzystacie z muzyki, to tylko takiej, która jest użyta legalnie, w innym przypadku socjale nie pozwolą na publikację;
- wysyłka przez wetransfer albo analogiczny serwis
AKREDYTACJE I OPASKI
Opaski uprawniają do wejścia na teren Festiwalu i do poruszania się po przestrzeniach technicznych, takich jak Hades (magazyn). Każdy wystawca otrzyma mailem kody i instrukcję do wygenerowania akredytacji w systemie Eventim. Jeżeli zarejestrujecie się do 15 marca, dostaniecie również imienne identyfikatory. Pracownicy dodani po 15 marca dostaną tylko opaskę. Opaski będą zakładane osobom, które pokażą ważny kod QR na I, II i III piętrze 12:30 do 15:30, na terenie festiwalu – pracownicy Eventim będą chodzić po stoiskach. NIE MA MOŻLIWOŚCI ODBIORU OPASEK DLA NIEOBECNYCH PRACOWNIKÓW,
Po 15:30 będziecie mogli odebrać identyfikatory w kasach na zewnątrz stadionu (od ul. Łazienkowskiej), a opaski na bramkach. Będziecie to mogli zrobić poza kolejką.
WAŻNE
- W magazynie przyjmujemy tylko opróżnione PETainery!
- Na zakończenie Festiwalu wystawcy muszą zdać stoisko Albertowi Skolarskiemu, Mateuszowi Janczakowi lub Michałowi Jarosińskiemu.
- Będziemy wdzięczni za wszelką pomoc przy reklamowaniu wydarzenia, w szczególności w mediach społecznościowych.
ZNIŻKA 30% W HOTELU O3
Nasz Partner, O3 Hotel, zaoferował rabat 30% dla wystawców WFP. Jeśli chcecie z niego skorzystać, podczas rezerwacji online. mamy już specjalny kod zniżkowy -30% w O3Hotel, dedykowany wystawcom Warszawskiego Festiwalu Piwa.
Ponieważ aktualnie na stronie hotelu automatycznie nalicza się rabat okolicznościowy na -20%, nasz kod musicie wpisać w konkretnym miejscu, w zależności od urządzenia z którego korzystacie.
KOD: wfp19
Na komputerze na samym dole strony, najpierw wpisz kod, później wybierz datę – ta kolejność jest istotna
Na telefonie: klikasz „rezerwuj online”, wybierasz zakres dat, wybierasz liczbę osób, klikasz w menu i wybierasz „zastosuj kod”
W razie ewentualnych problemów, kontaktujcie się proszę bezpośrednio z Panią Katarzyną Gębską: k.gebska@o3hotel.pl, +48 600 034 524. Strona hotelu: https://www.o3hotel.pl Adres: ul. Mangalia 1, 02-758 Warszawa
Dojazd samochodem z hotelu na Stadion Legii zajmuje około 10 minut.
WEJŚCIÓWKI ZE ZNIŻKĄ
Dla wystawiających się browarów przewidzieliśmy możliwość wykupienia biletów i karnetów z 20% rabatem. Linki do zakupu. W trakcie zamówienia można poprosić o fakturę. Hasło do zniżki: 2025wFp19wYSTAWCY!
STANOWISKA
Na parterze wysokość sufitu, do którego można podwieszać lekkie elementy, wynosi 3,39 m. Na 2. piętrze od strony trybuny wysokość to 2,20 m. i ew. dodatkowe elementy można podwieszać jedynie przed stanowiskiem. Na 2. piętrze od strony przeciwnej od trybuny nie ma w ogóle sufitu, a stoiska mogą być dowolnej wysokości. Na 3. piętrze wysokość sufitu to 2,80 m. Niektóre stanowiska ograniczone są przez elementy konstrukcyjne Stadionu Legii (słupy).
PRZYJAZD I ROZSTAWIANIE STANOWISKA
a) JAK WJECHAĆ
– piwo, zaopatrzenie, magazyn, kurierzy – wjazd nr 3 od strony Łazienkowskiej, Przy magazynie są windy na 2 i 3 piętro.


ADRES DO ROZŁADUNKU PIWA:
Stadion Legii Warszawa
ul. Łazienkowska 3, wjazd 3
00-449 Warszawa
Osoba do rozładunku: Michał Jarosiński tel. 506 842 489, wfp.hades@o2.pl.
Piwo będzie wydawane przez magazyniera tylko osobom legitymującym się odpowiednimi opaskami. Magazyn będzie otwarty w środę 02.04 w godzinach od 8.00 do 18.00 i w czwartek, 18.10, od 8.00. W kolejne dni w godzinach trwania festiwalu.
– stoiska itp. – wjazd albo od strony magazynu, albo wjazdu nr 4 od Łazienkowskiej – elementy stoisk można przewozić windą towarową przy magazynie. Wjazd do garaży ma ok. 2,5 m. wysokości.
Podczas instalacji i samego festiwalu przydadzą się dwukółki lub wózki na piwo. MAMY ABSOLUTNY ZAKAZ UŻYWANIA PALECIAKÓW NA CAŁYM 2. i 3. PIĘTRZE!
b) TERMINY
– możemy wjeżdżać na stadion w środę od 14.00 do 22.00 i w czwartek od 7:00. Na teren imprezy będzie można wjechać znów dopiero po zakończeniu Festiwalu, w trakcie możliwy jest dojazd tylko przez wjazd nr 1 i 2 od Łazienkowskiej (darmowy dla posiadaczy opasek)


– Foodtrucki przyjeżdżają na teren Festiwalu w czwartek w godzinach 12-14,

– do czwartku, do godziny 10:00, wszystkie samochody, poza foodtruckami, muszą zniknąć z terenu Festiwalu i przenieść się na parking dla wystawców. Parking dla wystawców jest od strony trybuny wschodniej (od strony Wisły) i można tam parkować na hasło Warszawski Festiwal Piwa. Dowolnie samochody mogą wjeżdżać i wyjeżdżać. Na parking dla wystawców wjeżdżamy bramami B3 i B4. Teren parkingu jest zamknięty, ale nie strzeżony.

c) ROZMIARY WIND I SCHODÓW RUCHOMYCH
– windy towarowe: 180 cm długości, 190 cm wysokości, 85 cm szerokości
– dodatkowo zwykłe schody
d) WYJAZD
– rekomendujemy spakowanie się i wyjazd zaraz po festiwalu, musimy opuścić stadion do godziny 10.00 w niedzielę,
– w wyjątkowych sytuacjach istnieje możliwość pozostawienia rzeczy dla kurierów do poniedziałku, prosimy o kontakt z Albertem Skolarskim,
– od tej edycji na zakończenie Festiwalu wystawcy muszą zdać stoisko Albertowi Skolarskiemu, Mateuszowi Janczakowi albo Michałowi Jarosińskiemu.
e) OZNACZENIE STANOWISKA / PODŁOGA
Na 2. i 3. piętrze pracownicy Stadionu Legii przygotują ochronę podłogi stadionu. Należy zadbać o to, żeby nie było wycieków. Po festiwalu stanowisko musi zostać w takim stanie, w jakim je zastaliście, czyli puste.
f) ZASADY PORZĄDKOWE
- W magazynie przyjmujemy tylko opróżnione PETainery!
- Nie odbieramy palet, które wysypią się w transporcie!
- Na zakończenie Festiwalu wystawcy muszą zdać stoisko Albertowi Skolarskiemu, Mateuszowi Janczakowi lub Michałowi Jarosińskiemu.
- Jeśli zostawiacie palety do wysyłki po Festiwalu – obowiązkowo kartka na paletę z nazwą browaru i nazwą kuriera.
AUKCJA SZTOSÓW
Licytacja na rzecz stowarzyszenia OD-DO, które pomogło i wciąż pomaga w ramach terapii DDA (Dorosłych Dzieci Alkoholików), jak zwykle odbędzie się w sobotę o godzinie 18:00 i poprowadzi ją Chmielobrody. Na aukcję zbieramy sztosy i mistery box – przygotujcie obrandowane pudełko, które będziemy licytować. Nikt nie będzie wiedział, co jest w środku. Dajcie też wcześniej znać Michałowi przez FB albo na maila. Paczki i sztosy zbiera Marta Błaszczak w sali warsztatowej na pierwszym piętrze.
KONTAKTY
Obsługa techniczna, koncesje, gastronomia | Albert Skolarski | 501 724 050 albert1865@gmail.com |
Problemy z prądem, obsługa techniczna 2 | Mateusz Janczak | 668 690 449 |
Hades (magazyn) | Michał Jarosiński | 506 842 489 wfp.hades@o2.pl |
Socjal media | Małgorzata „Gyshka” Kowcun | gyshka@wolnykraft.org |
Scena główna, warsztaty | Przemek Iwanek | przemek@wolnykraft.org |
Centrala (stoisko festiwalowe), identyfikatory, lista piw | Laura Gajewska | 600 559 333 laura@wolnykraft.org |
Aukcja sztosów, warsztaty i degustacje | Marta Błaszczak | 667 059 858 martablaszczak1995@gmail.com |
Rzemieślnicy | Małgorzata Węgierska | 697 530 444 gosia@wolnykraft.org |
Serwis sprzątający | 667 445 133 | |
Jak wszystko inne zawiedzie | Paweł Leszczyński | 514 877 298 pawel@wolnykraft.org |